Belangenbehartiging

De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland behartigt de belangen van mensen in Nederland die sarcoïdose hebben. We doen dat onder andere door de kwaliteit van de zorg te bevorderen, onderzoek te stimuleren en waar mogelijk te financiëren en aandacht voor sarcoïdose te generenen.

Kwaliteit van zorg

Kwaliteit van zorg

Ook met een zeldzame ziekte als sarcoïdose wilt u graag de best mogelijke behandeling. De SBN heeft wetenschappelijk onderzocht hoe de optimale sarcoïdosezorg er voor mensen met sarcoïdose uitziet. Ook werkt de SBN mee aan de beoordeling van de aanvragen voor expertisecentra.

Lees meer over zorgkwaliteit

WASOG

WASOGDe SBN is lid van het WASOG. Dit staat voor World Association for Sarcoidosis and Other Granulomatous Disorders. Van deze organisatie kunnen zorgprofessionals lid worden. Er wordt nauw samengewerkt met allerlei patiëntenorganisaties wereldwijd.

De onderwerpen waar de WASOG zich op richt zijn diffuse ofwel interstitiële longaandoeningen (ild). Voor velen is de uitdrukking ild onbekend. Astma en COPD spreken meer tot de verbeelding. WASOG stelt zich samen met de ild care foundation ten doel om via informatie en voorlichting hier verandering in te brengen en de zorg voor patiënten met ild te optimaliseren.

Organisatie

Organisatie

WASOG heeft zijn eigen bestuur van experts, adviescommissies, een wetenschappelijk tijdschrift en organiseert congressen en nascholing. Het doel is door middel van informatie, educatie, en state-of-the-art onderzoek, optimaliseren en verbeteren van zorg voor patiënten, evenals de kennis van artsen en zorgverleners.

 

Lees meer over WASOG