Voor lotgenoten

Veel vragen

Als je de diagnose 'sarcoïdose' krijgt roept dat voor iedereen veel vragen en onzekerheid op, niet alleen qua gezondheid, maar ook ten aanzien van je werk en je sociale leven. Ook de mensen om je heen hebben veel vragen. Als Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland willen we jou en je omgeving informeren over sarcoïdose en je op weg helpen bij het zoeken naar de antwoorden op de vragen die je onderweg tegenkomt.

Niet alle antwoorden, wel de ervaring

Toch moeten we je ook deels teleurstellen, want veel dingen rondom sarcoïdose zijn gewoon nog niet bekend. Zo is er geen oorzaak bekend en zijn er geen medicijnen die de ziekte kunnen genezen. Ook is sarcoïdose een erg grillige ziekte met vele verschijningvormen waardoor het beeld en het verloop van de ziekte erg uiteen loopt per persoon.

Wat we echter wel kunnen bieden is onze jarenlange ervaring. Als vereniging die in 1978 is opgericht zijn er inmiddels vele mensen voor u geweest die tegen dezelfde beperkingen, uitdagingen en vragen aangelopen zijn. De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland is dus 'the place to be' voor mensen met sarcoïdose!

Sarcoïdose & Werk

Sarcoïdose & Werk

Sarcoïdose werkWerken met sarcoïdose is voor de meeste mensen een hele opgave. Doordat uw gezondheid is verandert roept het allerlei vragen op zoals: Hoe kan ik werk en gezin combineren, wat is de rol van de bedrijfsarts, wat zijn mijn rechten en plichten, heb ik straks recht op een uitkering en hoe bereid ik me voor op een keuring?

Voor al uw vragen in relatie tot werk hebben we onze ledenservice: Sarcoïdose & Werk. Deze is voor onze leden gratis!

Lees meer over onze service Sarcoïdose & Werk