Voor professionals

Informatie voor zorgprofessionals

Als zorgverlener zijn er vele aandoeningen die u vaker tegen zult komen dan sarcoïdose. We zijn daarom blij dat u onze site hebt weten te vinden.

Expertisecentra

Expertisecentra

Eind 2015 zijn er officieel twee expertisecentra voor sarcoïdose in Nederland erkend. Dit zijn het St Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en het Erasmus MC in Rotterdam. In beide centra wordt hard gewerkt aan het opbouwen en uitbouwen van een zorgnetwerk voor sarcoïdose om daarmee te zorgen dat de patiënten passende zorg dicht bij huis kunnen ontvangen.

Lees meer over verwijzen naar St Antoniusziekenhuis in Nieuwegein

Lees meer over het verwijzen naar het Erasmus MC in Rotterdam

Het centrum Interstitiële Longziekten in Nieuwegein geeft ook nieuwsbrieven uit voor zorgprofessionals, u vindt het nieuwsbriefarchief hier.

Gedrukte folders bestellen

04 SBN foldersDe SBN heeft een uitgebreide serie informatiefolders voor patiënten. Leden van onze vereniging kunnen de folders hier downloaden als zij zijn ingelogd. Als zorgverlener kunt u gedrukte exemplaren van folder 'Patiënteninformatie' en de

SBN flyer bestellen.

 

De volgende folders zijn digitaal beschikbaar voor onze leden: 

Algemene folders

Algemene folders:

  • Informatiebrochure voor de patiënt 
  • Kwaliteitscriteria bij sarcoïdose
  • Sarcoïdose & een kinderwens 
  • Sarcoïdose & medicijnen
  • Sarcoïdose & vermoeidheid 
  • Sarcoïdose & botontkalking
  • Patiënteninformatie  

U kunt onze folders bestellen door contact op te nemen met SBN (033-247 1467 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of door via onderstaande link het bestelformulier invullen. U krijgt de folders dan zo snel mogelijk toegestuurd.

 

Aan het bestellen zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige tegemoetkoming in de kosten wordt zeer op prijs gesteld. U kunt uw bijdrage overmaken op IBAN NL53 INGB 065 066 4493 (BIC: INGBNL2A)  ten name van SBN te Nijkerk onder vermelding van 'bijdrage folders' met de naam van uw zorginstelling.

Bestel uw SBN foldermateriaal hier